Волейболистът Александър Николов с поредно високо отличие. Ето неговото специално обръщение (ВИДЕО)

140
Кадър: Youtube

Волейболистът Александър Николов бе отличен за най-добър млад спортист на България за 2022 г. Министърът на младежта и спорта Весела Лечева връчи наградата на неговия баща Владимир Николов. Националът бе избран за играч на годината на в шампионата по волейбол на САЩ. Той попадна и в идеалния отбор на Евроволей до 20 г.

Юношата на Левски не успя да присъства на церемонията, поради клубните му ангажименти с Кучине Лубе (Чивитанова) Алекс Николов със специално обръщение след наградата Млад спортист на България за 2022 година. Превърнал се в основна фигура на мъжкия национален отбор на България, безспорен лидер на националния отбор по волейбол до 20 години, заел трето място на Европейското първенство, Алекс получи наградата от спортното министерство и спортния тотализатор, само ден, след като бе обявен и за най-добър млад спортист в България за 2022 г.

Александър, който в момента има мачове с „Лубе“ в италианското първенство, изпрати специално видеопослание: „Искам да благодаря на Министерството на спорта и спортният тотализатор за прекрасната награда. Искам също да благодаря на моето семейство, на моите приятели, на моите съотборници, на моите сънародници.

Победителят получи 917 точки. Подгласници на Алекс в класацията на Viasport.bg останаха Стилияна Николова (художествена гимнастика) – 737 точки и Пламена Миткова (лека атлетика) – 671 точки. Националният отбор по волейбол за юноши под 18 г. получи наградата за най-добър отбор. Треньорът на тима Виктор Карагьозов бе отличен като най-добрия треноьр при подрастващите. Церемонията по награждаване се проведе в Театралната зала на частно училище „Свети Георги“ в София с помощта на Български спортен тотализатор. В анкетата гласуваха 120 журналисти, а право на участие имаха всички спортист до 19 г.