Вече мирише на избори: Днес се появи най-новата партия у нас

146

Днес се появи най-новата партия на политическата сцена в България. Това става само няколко месеца преди местните избори през есента.

Гражданската организация „Спаси София“ става партия. Лидер на структурата остава Борис Бонев, който е общински съветник в столицата. На учредителното събрание, което се проведе в неделя, новата партия представи целите и приоритетите си. Сред тях към момента не фигугира влизане в националната политика, предаде Нова телевизия.

От формацията обаче са категорични, че ще се участват в предстоящия местен вот. Те вече водели преговори с „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ за обща кандидатура за кмет. Дали това ще бъде самият Бонев – засега не е ясно.

„Аз смятам, че съм готов да бъда кмет на София, но в никакъв случай не бихме допуснали моята кандидатура да бъде причина да не се осъществи обединение”, коментира Бонев. И допълни, визията на „Спаси София“ е, че „след 17 години управление на ГЕРБ е важно да има обединен фронт на всички, които искат градът ни да се развива по-добър начин“.