Тома Биков: Не сме се юрнали да участваме в правителство

59

Той е на мнение, че първо трябва да се види къде отива третият мандат и след това да се говори. Според него, Демократична България има най-голям шанс да предложи реалистична конструкция за управление и допълни, че тяхната подкрепа не зависи само от желание, а трябва да се види и какво ще предложат.

„Целите са ясни. Те бяха сходни и в предишните два мандата. За нас не е приемливо единствено участие в управлението на двамата председатели на „Продължаваме промяната“, допълни Биков.

„Не сме се юрнали да участваме в правителство“. Това заяви в ефира на Нова тв Тома Биков от ГЕРБ. „Ние искаме България да излезе от политическата криза. Да се направи правителство не решава проблемите. Трябва да видим каква конструкция на правителство ще се предложи“, заяви той и добави, че когато се сформира едно правителство, дори да бъде съставено от хора, които са нямали нищо общо с политиката, те автоматично се превръщат в политици.

Според него аферата „Нексо“ тепърва ще се развива и ще се проверява дали не е финансирана кампанията на ПП. И ако това се бе случило с ГЕРБ, сега това ще е първа новина, а не да се крие. А господин Настимир Ананиев е съдружник на г-н Тренчев, заяви той. По неговите думи, ако ПП и ДБ отидат заедно на избори, то това означава край на съществуването на ДБ.

По публикацията работи: Велислава Велева