С пъти зачестяват сигналите за НЛО в САЩ: Какво се случва?

135
Снимка: Pixabay

Правителство на САЩ се е заело с проучването на 510 подадени сигнала за НЛО. Броят на получените сигнали е три пъти по-голям в сравнение с тези през 2021 година. Много от съобщенията се установява, че са за обекти като дронове, балони и найлонови торбички, например, но голяма част от тях все още остават необясними.

Правителството на САЩ проучва 510 съобщения за НЛО. Това е над три пъти повече от досието му за 2021 година. Докато много от сигналите е установено, че са за дронове или балони, стотици от тях остават необяснени.

В доклада за изминалата 2022 г. на директора на Националното разузнаване (DNI) се казва, че 247 неидентифицирани аномални явления (UAP) или съобщения са били подадени към него от юни 2021 г., когато беше разкрито, че има записи за 144 наблюдения на подозрителни въздушни обекти, които се изследват. Открити са други 119 съобщения, които са били заровени в стари записи от последните 17 години, с което общият брой на съобщенията достига 510.

Повечето от новите съобщения идват от пилоти от ВМС и ВВС на САЩ, се казва още в съобщението. От тях близо 200 имаха незабележими обяснения: те бяха балони, дронове или така наречените въздушни смущения, които обхващат птици, метеорологични явления и найлонови торбички във въздуха. Това се казва в съобщението, цитирано от БГНЕС.

Но други не са обяснени и са в центъра на проучванията на Пентагона, американските разузнавателни агенции и НАСА поради опасения, че са неизвестни шпионски способности на конкурентни страни, а не извънземни космически кораби.

По публикацията работи: Пламена Сутева