Някои болки, които ни измъчват се дължат предимно на стрес, а не на болести

64

Имаме и такива дни в които ни пронизва пареща болка в някоя част от тялото.  Обикновено си обясняваме различните болежки по тялото ни с ежедневните действия – вдигнали сте онзи кашон с книги по-рязко и ви е заболял кръста, пили сте повече кафе и затова сте получили главоболие или пък вчера сте стояли на течение и вратът ви се е схванал.

Не се сещаме да потърсим причината за телесните ни болки в психическото ни и душевно състояние, а то е от съществено значение за физическото ни здраве. Когато сме погълнати от нерви, напрежение, съмнения и тревоги, тялото ни започва да страда също както душата. Душевните ни проблеми ни карат да се чувстваме като с изпити сили.

Вижте деветте често срещани болки, които редовно изпитваме заради прекален стрес, а не защото сме болни.

Болки във врата:

Ако често усещате болезнени симптоми във врата, това може да се дължи на реални проблеми, пред които сте изправени вие или вашите близки. Болката във врата е признак на нервен тик.

Болки в коленете:

Болката в коленете е сигурен знак, че трябва да се научите как да контролирате егото си. Понякога се раздува така, че става непоносимо и за вас и за околните. Приемете, че не можете да контролирате всичко и да бъдете отговорни за всички и всичко. Опитайте да станете доброволец например. Или дарете част от парите си за благотворителност. Запомнете: всички сме смъртни и няма нищо, за което си струва да се вкопчваме с всички сили, пишат от Edna.bg

Болки в лактите:

Тази болка показва, че сте устойчиви на промяна в живота си. Ако имате тежест в ръцете си, това означава, че животът ви изглежда много труден и дори тежък. За да се отървете от тази болка, ще трябва да направите някои компромиси със себе си и да поразтърсите малко нещата.

Болка в кръста:

Болката в долната част на гърба обикновено означава, че сте прекалено загрижени за парите. Тя може да ви казва, че точно сега е подходящ момент да поискате повишение. Или започнете да използвате приложения за финансово планиране.

Главоболие:

Главоболието най-често е причинено от стрес, натрупан през деня. Ако страдате от главоболие, измислете някакъв ритуал, който да ви помогне да се отпуснете. И го следвайте ежедневно. Топла вана вечер е най-добрият избор.

Болки в ръцете:

Болката в ръката обикновено означава, че трябва да промените социалния си кръг. Може би вие сами не подозирате, но някои ваши приятели и колеги буквално „изсмукват“ живота от вас с оплакванията и молбите си.

По публикацията работи: Велислава Велева