България

Лекарката от Враца: Не съм сигурна, че тази проба от дрегера е моя

Тя казва, че как се е получила тази положителна проба. По нейните думи, тя е била с хипертонична криза предишната вечер и са и били направени инжекции по повод сваляне на кръвното налягане. При тежка катастрофа във Враца преди дни загина 3-годишно дете а близки на детето казах, че линейката се е забавила, а д-р Димова е била пияна.

От полицията потвърдиха, че пробата й с дрегер за алкохол е положителна. Инспекторите започват проверка в спешното отделение на Враца, след като 3-годишно дете почина в катастрофа.
Колата, в която е пътувало детето, се е обърнала в дере, след като е поднесла на мокрия от дъжда път. Шофьорът е карал с висока скорост – над 100 км/ч, н е употребил алкохол или наркотици. Детето не е било в столче, а в ръцете на майката.

„Аз съм с високо кръвно и пия лекарства, които са съвместими с повишаване на кръвната проба. Дрегерът, който е направен в центъра отчита и стари проби“, добави д-р Димова. Тя подчерта, че е направила теста за алкохол, защото не е имало причина той да отчете положителен резултат.
„Самата аз бях сигурна, че нямам проблем. Факт е, че се движа с автомобил, как мога да дам такава положителна проба. Потвърди се и от самите ми колеги, че нямам такъв проблем. Важна е адекватността на действията в онзи момент“, добави тя.

„Моето работно време е от 19:30 часа, аз отидох на работа в 19:00 часа, а сигналът се подаде в 19:03 часа. Ние тръгнахме веднага. В 19:04 часа линейката излетя, пристигнахме в 19:09 часа. Видяхме какво е положението. От полицията помогнаха колата да бъде повдигната. Детето беше напълно смазано. Близки го издърпаха и буквално го хвърлиха в линейката, а ние потеглихме“, каза лекарката.
„Детето беше без жизнени показатели, направихме реанимация в линейката, но детето беше мъртво. То беше мъртво не от момента, в който го извадихме, а от доста преди това“, обясни д-р Димова. Тя подчерта, че е дала проба с дрегер заради близките, но сега съжалява, защото положението е ескалирало.

„Пробата може да се повлияе от много лекарства, включително и от морфин, трамадол. Те се използват при инфаркт, бъбречна криза. Моите лекарства могат да повлияят на теста. Не съм сигурна, че тази проба на дрегера е моя“, добави д-р Димова.
По думите й не чувства вина за случилото се. „Под никаква форма, няма как да имам вина, при положение, че целият екип беше извънработно време на мястото, а положението беше неспасяемо“, каза тя. „Три дървета са направо помлени от катастрофата. Цяло чудо е, че останалите, които са били в колата са добре“, обясни д-р Димова.

По публикацията работи: Велислава Велева

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 3 седмици
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 1 месец
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 1 месец
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 1 месец
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 1 месец
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 1 месец