Сигнал за умъртвени кучета: Вместо любов, получават отровен хляб (ВИДЕО)

577
Кадър: vbox/ Нова Тв

Неправителствена организация  алармира за случаи на отравяне на животни. Забелязаните инциденти са от Павел баня. През последните дни са открити няколко улични кучета, които според представителите на организацията са отровени.

 

Имало пострадали и домашни животни. „Бездомните животни, вместо любов получават отрова и умират в адски мъки, коментират от организацията. За проблема е подаден сигнал и към институциите.

Според Димо Стефанов в рамките на 24 часа са отровени няколко кучета с парче хляб, в който е имало фосфорно съединение – пестициди. „Кучето ми беше от тях и загина в голяма агония. Общината не взе отношение, три дни по-късно животинките все още са тук. Има подадени сигнали във всички възможни места, но без резултат. На 10 декември зарових друго от своите кучета“, сподели той.

Ивелина Недкова от организацията подава сигнала. „От години в община Павел баня има огромен проблем със саморазправа с улични животни, постоянно идват сигнали за отровени и изхвърлени животни дори на площадки за деца“, заяви тя.

 

По публикацията работи: Велислава Велева