Помелото е сред плодовете у нас, които сравнително рядко търсим в търговската мрежа и още по-рядко слагаме на трапезата си. Специалистите по хранене съветват да поправим тази грешка, защото плодът е изключително благотворен за здравето.
Помелото е цитрусов плод с жълт цвят, окръглена форма, напомняща сълза, и твърда кора. Наподобява портокалите, грейпфрутите и лимоните. Познат е на родния пазар от сравнително скоро – вносът се осъществява от около 2006 година. Ароматът често е сравняван с този на грейпфрута, но горчивината при помелото липсва, а за нейна сметка има много сладост, което прави помелото вкусен плод, а не просто полезен за здравето, пишат от actualno.com
Плодът, подобно на останалите цитруси, е богат на витамини и минерали. Помелото е по-богато от тях на антиоксиданти, което е безспорен негов плюс, пишат Ползите при консумация на помело се изразяват в:
Плодът помело намира приложение в грижата за красота на кожата и косата. Намалява възпалението на кожата и съдържа незаменими аминокиселини, работещи за изграждането на здрави кожни клетки и борещи се със зачервяването и възпаленията, причинени от околната среда.
По публикацията работи: Велислава Велева
След силното послание от „Дамасцена 2025“, движението продължава по пътя към нов модел на управление…
В днешни дни прекарваме голяма част от времето си в закрити пространства – домове, офиси,…
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
В съвременния свят все повече длъжности и професии са обвързани с употребата на техника. Това…
Leave a Comment