Стефан Янев: По реална изглежда възможността с ГЕРБ, ДПС и БСП да е работеща (ВИДЕО)

49

По неговите думи, партиите и отделните личности се опитват да реализират нещо чрез възможностите, които имат – предстоящия трети мандат,  но и не затварят вратата за възможни предсрочни избори. Той допълни още, че трябва да се търсят възможности за съставяне на такъв тип конструкция, която да отговаря на нуждите на хората.

 

Той нарече промяната в „този тон на конфронтация, с който започна работа 48-ото НС” „нормално политическо говорене” и подчерта, че лидерите на партиите изразяват мнението на самите политически формации. Според него ходът на Бойко Борисов да предложи Христо Иванов за премиер, но след подписване на нов обществен договор, е търсене на взаимодействие, което, по думите му, е основната роля на партиите в Народното събрание, допълни председателят на „Български възход” и бивш служебен премиер Стефан Янев.

Бившият служебен премиер подчерта, че участието във властта не е приоритет за БВ. Янев беше категоричен, че партията ще проведе разговори с всички политически формации, които имат готовност да съставят редовен кабинет.

По публикацията работи: Велислава Велева