Денков: Голяма част от партиите не са готови да водят дискусия за това какво е полезно за България

41

Това заяви кандидатът за премиер на „Продължаваме Промяната“ след срещата с президента Румен Радев, на която акад. Денков върна папката с втория мандат. По думите на Денков, въпросните партии са избягали от дискусия.

„Това, което си казахме с президента е, че България има нужда от правителство, което обаче да работи в полза на хората и на бизнеса“. Това каза предложеният за министър-председател от „Продължаваме Промяната“ акад. Николай Денков след като върна неизпълнен мандат на държавния глава.

Нека видим президента на кого ще даде третия мандат. Мандатоносителят трябва да дефинира каква ще е процедурата. Дали ще седнат главатарите на масата или ще започнем да обсъждаме политиките и след това кой да ги изпълни. Това зависи от мандатоносителя. Нямаме червени линии по отношение на това, че трябва да се обсъждат политиките, които са полезни за страната, добави още акад. Денков.

По думите му е ясно, че подходите на БСП, „Български възход“ и „Демократична България“ са напълно различни.

„Бихме обсъждали политики с всяка една от тези партии. ГЕРБ мина с първия мандат, това няма какво да го обсъждаме. Договорка е думичка, която ние не използваме, съгласие може да има по политики, които са полезни“, добави той.

„Голяма част от партиите в парламента изобщо не са готови да водят дискусия за това какво е полезно за България. Те избягаха от тази дискусия“, каза още Денков.