Тези 5 храни могат да помогнат за отслабване и понижаване на кръвното налягане

131
Снимка: Pixabay

Консумацията на диуретични храни е един от най-добрите начини за сваляне на килограми и за понижаване на кръвното налягане. Това е един напълно естествен начин за постигане на тези цели, като не се наблюдават някакви вредни странични ефекти.

Представяме ви кратък списък на едни от най-добрите диуретични храни, които могат да бъдат от помощ при отслабнете и понижаване на кръвното налягане.

1. Целина

Това е една от храните с най-високо съдържание на вода от всички храни и работи като чудесен диуретик. При редовна консумация, целината е чудесна за отслабване.

2. Моркови

Сокът от моркови е чудесен начин да получите това, което ви е необходимо, за да отслабнете и да понижите кръвното налягане.

3. Краставица

Този зеленчук е пълен с вода и помага изключително много за детоксикация на системата. Това е наистина полезно за подобряване функцията на нашата отделителна система, както и за подобряване на симптомите на диабет.

4. Сок от червена боровинка

Всички знаем, че сокът от червена боровинка е наистина добър при нарушения на пикочните пътища и действа като диуретик, който изхвърля вредните бактерии от тялото. Сокът от червена боровинка също е прекрасен за отслабване и ще помогне за значително подобряване на хипертонията.

5. Чесън

Чесънът се яде от векове като мощен антиоксидант, който наистина помага за повишаване на имунната функция. Чесънът действа и като диуретик, който ще ви помогне да измиете тялото си от токсини и да възвърнете здравето си.

Чесънът се приема най-добре в суровото му състояние и яденето на скилидка чесън на ден е изключително полезно за цялостното здраве.