Демерджиев: Предстоят мащабни полицейски акции

141

Това обяви в Народното събрание служебният вътрешен министър на България Иван Демерджиев, на фона на участието на служители на МВР в трафик на мигранти през територията на страната, както и на драстично зачестилите случаи на битовата престъпност.

Демерджиев посочи това, че до месец ноември 2022 г. съпоставено с периода на 2021 г. престъпността в страната е нарастнала с 2,2%. Нараснали са престъпленията, свързани със шофиране след употреба на алкохол и наркотични вещества, каза още той.

„Идентифицирали сме проблемните сфери и сме си поставили за цел да се борим по-бързо: телефонните измами, каналджийството, автокражбите. Предстоят мащабни полицейски акции по противодействие на автокражбите и трафика с мигранти следващата седмица. Едната акция ще е съвместна с властите в Турция“, съобщи Демерджиев.

„Направихме всичко необходимо, за да осигурим охраната по границата и случаите на незаконно преминаване намаляха драстично. Започналите дисциплинарни проверки са пример как не се защитава никой в МВР, който нарушава закона. Всеки в МВР знае, че всеки, който изпълнява задълженията си ще е награждаван, а който нарушава закона – ще бъде санкциониран“, предупреди вътрешният министър.