18-годишна дрогирана шофьорка потроши колата си в жилищна сграда

219

18-годишна шофьорка се качи на тротоара и блъсна колата си в жилищна сграда в центъра на Ямбол. Това е пореден инцидент с дрогиран с амфетамини водач. Участъкът, на който се случва инцидентът, е натоварен, а колите се движат бързо.

Автомобилът е преминал през капака на шахта и се е ударил в близката сграда. Едно от стъклата й е пукнато. Инцидентът се случва на 2 януари в 9:30 вечерта. За една година катастрофите на това място са над 4.

Потърпевши и живеещи близо до мястото на инцидента споделят пред бТВ: „До нашата къща една от колите влезе в гаража и строши вратата, а стената беше напукана. Рязаха колата, за да могат да извадят шофьора отвътре. Тук се кара със страхотна скорост. Не са само материалните щети. Може някой да бъде убит, децата са застрашени.

Училището е на 20 метра“, коментира Мариана Катранджиева, живееща край мястото на инцидента. „Всяка вечер живеем в страх. Колите свистят, бързат да хванат последните секунди на зеления светофар. Тук на обяд има голяма камара от деца и ако колата не успее да успее да вземе завоя, ще се стигне до тежък инцидент“, каза още тя. Живеещите там искат мястото да бъде обезопасено.

„Инцидентите се случват често. Наскоро една кола се блъсна в дървото до казва Тенко Тенев, който също живее в къщи на улицата, казват други.

„Бързото шофиране точно по-тази отсечка е опасно най-вече за учениците. Последната катастрофа беше доста сериозна, а участниците в нея бяха доста уплашени. Полицаите и линейката пристигнаха доста бързо. Тези инциденти трябва да се спрат. Необходими са мерки – легнал полицай или камера за скорост“.

От община Ямбол коментираха, че хората, които живеят тук, трябва да подадат сигнал. Той ще бъде разгледан в комисия и тогава може да бъде взето решение каква конструкция да бъде поставена, за да бъде гарантирана безопасността на хората.

По публикацията работи: Велислава Велева