Задържаха двама обвиняеми в притежание на недекларирана валута на ГКПП Капитан Андреево (СНИМКИ)

332

Районна прокуратура–Хасково привлече като обвиняеми двама турски гражданин за недекларирана валута за общо 2 118 831 лева, открити в товарни автомобили на ГКПП Капитан Андреево.

Районна прокуратура–Хасково привлече като обвиняем по бързо производство А.Б., на 23 г., турски гражданин, за това, че на 1 януари 2023 г. на ГКПП Капитан Андреево при излизане от България за Турция не изпълнил задължението си да декларира писмено пред митническите органи пренасяната валута през границата на страната, която е външна за Европейския съюз, и стойността на паричните средства е в особено големи размери. Престъплението е квалифицирано по чл.251 ал.1 от Наказателния кодекс.

Снимка:
Press АП – Пловдив

При извършена проверка между декоративната кора зад леглото и в задната стена в кабината на влекача и в куфар за инструменти, митническите служители от Териториална дирекция Митница Бургас при Агенция „Митници“ намерили  недекларирани парични средства – 225 150 евро и 4 737 550 норвежки крони. Общият размер на недекларираните парични средства е с българска равностойност около 1 321 657 лева.

Снимка:
Press АП – Пловдив

Обвиняемият А.Б. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор. Работата по случая продължава под надзора и ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Хасково.