Украински експерт: Путин се готви за война до последния руснак

187

Това е мнението на експерта от Украйна Олег Жданов. По негови думи руският президент предприема нелогични действия относно мобилизацията, която бе обявил.

Президентът на Руската федерация Владимир Путин се готви да се бие до последния руснак. Той напомпа гражданите на страната с лъжи за борбата за суверенитета и независимостта на Руската федерация, заяви украинският експерт Олег Жданов, цитиран от УНИАН.

„Путин действа нелогично. Той обяви частична мобилизация, въпреки че мнозина, включително и аз, смятаха, че той едва ли ще го направи.

Това, което Путин нарече частична, е пълна мобилизация. Сега тя не е спряна, продължават да набират мобилизирани, но официално казват, че някъде към 8-9 ще обявят втората вълна на мобилизация“, военните каза експертът Олег Жданов.

В същото време той не изключва, че Кремъл ще затвори границите и ще въведе военно положение, защото Путин готви Русия за мащабна война.

„Той се готви за война до последния руснак. Напомпа ги с това, че уж целият свят е срещу тях, уж воюват с НАТО, въпреки че на територията на Украйна няма нито един войник от НАТО. Уж за суверенитета и независимостта на Русия“.

По публикацията работи: Пламена Сутева