Вече е ясно: Граничният полицай вероятно е бил убит заради селскостопански животни (ВИДЕО)

545

След срещата с турските власти, шефът на Окръжнайа прокуратура в Ямбол каза, че са получили информация от турските власти, че не се касае за престъпление, свързано с нелегалната имиграция или с организиран характер. Припомняме ви, че след 20 часа на 08.11, граничен наряд в състав сержант Петър Бъчваров и служител на МВР се натъкват на срез на оградата на границата. Слизайки от моторното превозно средство, нашият служител насочва фенера към въпросния срез в оградата. Последва изстрел от Турция като Петър Бъчваров е убит на място.

„По-скоро се касае за криминално престъпление от битов характер. По думите му, вероятно става дума за кражба на селскостопански животни.“,коментира шефът на Окръжната прокуратура в Ямбол – Дойчин Дойчев пред Нова Тв.

Посочиха името на убития граничен полицай и разтърсващи подробности от случката

От турска страна да се крадат животни, които са в пограничната зона“, това заяви на брифинг след срещата между българските и турските власти за убийството на българския граничен полицай Дойчин Дойчев.

„Разследването е напреднало. Колегите са свършили значителна работа, както и ние. Експертизите показват, че убийството е извършено с ловно оръжие, 12 калибър, а сачмите са били за едър дивеч. Разследването на стрелбата е към края си“, каза още Дойчев. „Днес проведохме координационна среща с турските власти. Идеята беше да обменим информация, за да може разследването да приключи в най-кратки срокове. То е в напреднала фаза, да не кажа, че е пред приключване”, обясни Дойчев.