Зеленски: Руснаците се страхуват

235

Това е мнението на украинския държавен глава Володимир Зеленски, което той изрази по време на свое обръщение в края на първия ден от новата 2023 година. Зеленски отправи благодарности и похвали към армията на Украйна.

Нова година, нов ден, нови обобщения. 45 „Шахед“-а са свалени през първата нощ на годината. Благодаря на нашите ВВС – пилоти, противовъздушни войни. 33 „Шахеди“ са на тяхна сметка. Благодарност към ПВО на Сухопътните ни сили за още 12 свалени ирански дрона. Браво, момчета! Това обобщение направи украинският президент Володимир Зеленски в края на първия ден от новата година.

„Руските терористи бяха жалки и влязоха в новата година, оставайки същите. Чувството ни за единство, автентичност, самият живот – всичко това контрастира драстично със страха, който преобладава в Русия. Страх ги е. Страха можете да го да го почувствате. И имат право да се страхуват. Защото те губят. Дронове, ракети, нищо няма да им помогне. Защото сме заедно. А те са заедно само със страха“, подчерта Зеленски във видеообръщение, публикува в профила му във Facebook.

Президентът добави, че в новогодишната нощ украинците са се заредили с вътрешна енергия, благодарили са на войните си, на любимите си хора.

„Милиони пъти в цяла Украйна, по целия свободен свят, нашето желание – пожеланието за победа – е звучало и все още звучи. Ще направим всичко, за да бъде така! Слава на всички наши войни! Слава на всеки, който работи за победата на Украйна! Слава на Украйна!“, добавя Зеленски.