Зеленски с нов призив към украинския народ

104

Володимир Зеленски призова украинците да се подкрепят взаимно и особено тези, които се борят за страната.

Това заяви той във видеообръщението си, цитирано от „Укринформ“.

„Днес се оказа, че е денят за обобщаване на тази година и планове за следващата. Проведох среща със специалисти по международни отношения относно събитията и плановете за януари“, съобщи той.

„Срещнах се с министъра на отбраната на Франция, който пристигна в Украйна. Обсъдихме сътрудничеството през годината, възстановяването на страната ни и още една стъпка в укрепването на нашата ПВО.

Срещнах се с държавни служители и шефове на парламентарни комисии. Обсъдихме решенията, които се подготвят.

Днес представих и годишното послание до Върховната Рада относно външното и вътрешното положение на Украйна. За това как всички ние – всички украинци – променихме света тази година и какво ще правим през следващата година. Вероятно вече можете да видите акцентите от всички тези събития в новините или ще ги видите“, изреди президентът.

„Искам да добавя още нещо към всичко, което се направи и каза днес, нещо неполитическо. Без значение какво се случва и какво мислите, подкрепяйте се. Задължително. Моля, отделете време да кажете мили думи на близките си. Дори това да не са близки хора – просто на други украинци. Моля, намерете възможност и момент да благодарите за работата, да похвалите за това или онова усилие, за грижата“, призова той.

„Не сме загубили човечността си, въпреки че сме преживели ужасни месеци. Няма да я загубим, въпреки че ни очаква тежка година. Ще стигнем до победа. Трябва да го направим наистина заедно“, каза още той.

По публикацията работи: Венета Николова