Нинова разкри кои били виновниците за „безобразието и абсурда“ около минималната работна заплата

158

„Трябва да е ясно кой блокира увеличението на минималната работна заплата на 850 лв.“, каза лидерът на левицата Корнелия Нинова. По нейни думи ПП, ГЕРБ, ДБ и БВ са сътворили безобразие и абсурд. Тя ги обвини в политическо лицемерие.

„Ще ви говорим за минималната работна заплата, за безобразието и абсурдът, който сътвориха „Продължаваме Промяната“, ГЕРБ, „Демократична България“, „Български Възход“ и ДПС. Трябва да е ясно кой блокира увеличението на минималната работна заплата на 850 лв. Да е ясно и кой с предложенията, които направиха между първо и второ четене, де факто намаляват минималната работна заплата“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в кулоарите на Народното събрание.

Тя припомни предложението на левицата, а именно – минималната заплата да бъде 50% от средната и това да влезе в сила от 2023 г.

„Наша грижа са работещите хора и работещите бедни, защото половин милион българи работят на минимална заплата и не могат да си покриват елементарните разходи“, заяви лидерът на БСП и припомни, че на първо четене това предложение получи пълна подкрепа.

„Затова наричам случилото се след това политическо лицемерие“, допълни тя.