Редовната консумация на твърде горещи напитки може да причини рак, предупреди диетологът Елена Соломатина. Специалистът заяви, че пиенето на напитки с много висока температура може да травмира лигавицата и да причини рак на хранопровода.
„Налице е постоянно изгаряне и леко възпаление, поради което се нарушава програмата за апоптоза. Значението й е, че клетката трябва да се дели и умира многократно, предават БГНЕС. Ако програмата е нарушена, клетката може да продължи да се дели. Вече има много такива и те не умират. Как продължава този процес – много вероятно е да се образува тумор“, каза тя.
За да се избегнат негативните последици, трябва да се консумират напитки с температура не по-висока от 40 градуса, препоръча диетологът.
По публикацията работи: Силвана Димитрова
**Президентът Радев обяви остри критики срещу управлението на казуса "Лукойл": Нарушения на Конституцията и правовата…
**Деница Сачева: „Румен Спецов е професионалист с опит, а бюджетът за 2026 г. е единственият…
**ТРАГИЧНО ПТП НА АВТОМАГИСТРАЛА „ТРАКИЯ“ ВЗЕМА ТРИ ЖИВОТА** Трима души загинаха, а един е тежко…
**Скандал около сина на евродепутата Радан Кънев: 17-годишен младеж задържан с наркотици** В ранните часове…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тиха…
**Уикендът обещава спокойно и меко време с леки облаци и мъгли** България очаква сравнително тихо…
Leave a Comment