Редовната консумация на твърде горещи напитки може да причини рак, предупреди диетологът Елена Соломатина. Специалистът заяви, че пиенето на напитки с много висока температура може да травмира лигавицата и да причини рак на хранопровода.
„Налице е постоянно изгаряне и леко възпаление, поради което се нарушава програмата за апоптоза. Значението й е, че клетката трябва да се дели и умира многократно, предават БГНЕС. Ако програмата е нарушена, клетката може да продължи да се дели. Вече има много такива и те не умират. Как продължава този процес – много вероятно е да се образува тумор“, каза тя.
За да се избегнат негативните последици, трябва да се консумират напитки с температура не по-висока от 40 градуса, препоръча диетологът.
По публикацията работи: Силвана Димитрова
След силното послание от „Дамасцена 2025“, движението продължава по пътя към нов модел на управление…
В днешни дни прекарваме голяма част от времето си в закрити пространства – домове, офиси,…
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
В съвременния свят все повече длъжности и професии са обвързани с употребата на техника. Това…
Leave a Comment