Редовната консумация на твърде горещи напитки може да причини рак, предупреди диетологът Елена Соломатина. Специалистът заяви, че пиенето на напитки с много висока температура може да травмира лигавицата и да причини рак на хранопровода.
„Налице е постоянно изгаряне и леко възпаление, поради което се нарушава програмата за апоптоза. Значението й е, че клетката трябва да се дели и умира многократно, предават БГНЕС. Ако програмата е нарушена, клетката може да продължи да се дели. Вече има много такива и те не умират. Как продължава този процес – много вероятно е да се образува тумор“, каза тя.
За да се избегнат негативните последици, трябва да се консумират напитки с температура не по-висока от 40 градуса, препоръча диетологът.
По публикацията работи: Силвана Димитрова
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Гражданско движение за президентска република даде старт на национална информационна кампания Националната кампания за президентска…
В света на гейминга компромисите нямат място – всеки детайл може да бъде решаващ в…
В съвременния свят все повече длъжности и професии са обвързани с употребата на техника. Това…
Личното ни възприемане на стойността на парите е нещо много специфично. Според средата, в която…
Днес се проведе пресконференция на Гражданския съвет на ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА за област…
Leave a Comment