Рискът от развитие на рак зависи от много фактори. Един от основните е храненето.Определени продукти могат да провокират развитието на тумори и лекарите са запознат с тяхната вреда.
Александър Мясников, главният лекар на московската болница № 71 и телевизионен водещ, предупреди, че един от тези продукти е колбасът. Експерти от СЗО включиха колбасите в списъка с канцерогени преди няколко години, пише zdrave.to.
Мясников отбеляза, че колбасът може да се консумира, както и други „вредни продукти“, но в малко количество.
Колбасите съдържат сол, транс-мазнини и химически добавки и провокират предимно на рак на стомаха.
Също така, Мясников посъветва да се намали количеството „бели храни“ в менюто, за да се предпазите от рак. Става въпрос преработен ориз, продукти, произведени от първокласно брашно. Те имат огромен гликемичен индекс и това води до наддаване на тегло. Най-добре е да замените такива продукти с пълнозърнести храни.
По публикацията работи: Силвана Димитрова
Фалшив сигнал за бомба на летище „Васил Левски“ На 14 август 2025 г. 44-годишният Х.Й.…
Заловиха фалшив кинезитерапевт, предлагал опасни терапии в няколко български града Мъж е арестуван в Пловдив…
**Пияна шофьорка блъсна пешеходка в Перник** Инцидент с тежки последици се разигра в петък сутринта…
Шофьор, помлял автобус в София, глобен часове преди катастрофата **Млад шофьор санкциониран за липса на…
**Полицейска акция в ромски махали в София** Софийската дирекция на вътрешните работи (СДВР) провежда специализирана…
Жълт код за силен вятър и високи температури в събота **Силен вятър и високи температури**…
Leave a Comment