Рискът от развитие на рак зависи от много фактори. Един от основните е храненето.Определени продукти могат да провокират развитието на тумори и лекарите са запознат с тяхната вреда.
Александър Мясников, главният лекар на московската болница № 71 и телевизионен водещ, предупреди, че един от тези продукти е колбасът. Експерти от СЗО включиха колбасите в списъка с канцерогени преди няколко години, пише zdrave.to.
Мясников отбеляза, че колбасът може да се консумира, както и други „вредни продукти“, но в малко количество.
Колбасите съдържат сол, транс-мазнини и химически добавки и провокират предимно на рак на стомаха.
Също така, Мясников посъветва да се намали количеството „бели храни“ в менюто, за да се предпазите от рак. Става въпрос преработен ориз, продукти, произведени от първокласно брашно. Те имат огромен гликемичен индекс и това води до наддаване на тегло. Най-добре е да замените такива продукти с пълнозърнести храни.
По публикацията работи: Силвана Димитрова
Президентът Румен Радев отправи остра критика към управляващите, като заяви, че масовите протести срещу въвеждането…
Конституционният съд се произнесе окончателно по един от най-оспорваните казуси в държавата, като остави в…
Мирослава Вълкова, един от инициаторите на ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА в откровен разговор за…
След силното послание от „Дамасцена 2025“, движението продължава по пътя към нов модел на управление…
В днешни дни прекарваме голяма част от времето си в закрити пространства – домове, офиси,…
Днес, когато все повече хора осъзнават нуждата от здравословен начин на живот, хранителните добавки се…
Leave a Comment