7.8 C
София

Лекар: Колбасите са опасни за здравето

Не пропускайте

Редакция Нова Вест
Редакция Нова Вест
Изпращайте ни вашите сигнали и снимки по всяко време на novavest.bg@gmail.com или на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/novavest.bg/

Рискът от развитие на рак зависи от много фактори. Един от основните е храненето.Определени продукти могат да провокират развитието на тумори и лекарите са запознат с тяхната вреда.

Александър Мясников, главният лекар на московската болница № 71 и телевизионен водещ, предупреди, че един от тези продукти е колбасът. Експерти от СЗО включиха колбасите в списъка с канцерогени преди няколко години, пише zdrave.to.

Мясников отбеляза, че колбасът може да се консумира, както и други „вредни продукти“, но в малко количество.

Колбасите съдържат сол, транс-мазнини и химически добавки и провокират предимно на рак на стомаха.

Също така, Мясников посъветва да се намали количеството „бели храни“ в менюто, за да се предпазите от рак. Става въпрос преработен ориз, продукти, произведени от първокласно брашно. Те имат огромен гликемичен индекс и това води до наддаване на тегло. Най-добре е да замените такива продукти с пълнозърнести храни.

По публикацията работи: Силвана Димитрова

- Реклама -spot_img
[td_block_4]
- Реклама -

Последни новини