Със съдействието на БДЖ: Коледен турнир по стрийт фитнес на Централна гара София

45

БДЖ и ДП „НКЖИ“ съдействат за организирането на Коледен турнир по стрийт фитнес, който ще се проведе на 17-и декември от 12:30 ч. на втория етаж в сградата на Централна гара София.

Турнирът е част от националната инициатива „Коледа за всяко дете“, организирана от Националното сдружение на сираците в България (НССБ).

Целта на спортната проява е деца и младежи от София, Пловдив, Русе, Стара Загора, Варна и др. населени места от страната да спортуват заедно със своите връстници от центрове за настаняване от семеен тип и чрез спорта да създават нови приятелства, да се стимулира активността им на спортните площадки и всичко това в създаден Коледен дух и атмосфера. БДЖ редовно подкрепя инициативите на НССБ, като за всички участници в турнира ще бъдат осигурени Коледни торбички с лакомства и подаръци, а победителите ще получат купи, медали, грамоти и награди. Освен подаръци за участници и присъстващи, БДЖ ще осигури и тяхното пътуване от различни населени места на страната.

Събитието ще бъде организирано и с любезното съдействие още на ДП „НКЖИ“, Столична Община – район „Сердика“, Национална Многопрофилна Транспортна Болница „Цар Борис ІІІ” гр. София и др.

БДЖ традиционно подкрепя инициативи за социална адаптация и интеграция на децата, лишени от родителска грижа, зачитането на техните права като пълноценни граждани на нашето общество, както и правото им на качествен и достоен живот.