Атанас Атанасов от ДБ: Разчитам на г-н Денков… Въпреки че шансовете за втория мандат не са много добри.

76

По думите му е било тактическа грешка, че от ПП не са се срещнали с ГЕРБ.

Има излъчен кандидат за премиер. Днес има среща в Парламента, ще чуем как ще бъдат събрани останалите гласове. Това заяви Атанас Атанасов от Демократична България в ефира на Нова телевизия.

Що се отнася до втория мандат, той заяви, че шансовите не са много добри, но трябва да се опита.

„Разчитам на г-н Денков, той е един умен човек, мек и диалогичен. Разчитам, че той има план. България,за да се движи напред, трябва да се движи от реформаторските сили, а не от реставраторските“, заяви той.

Що се отнася машинното гласуване и хартиената бюлетина, то той заяви, че все едно някой прави подготовка за подмяна на изборите. „Около 80% от българите искат стабилност и предотвратяване на политическата криза, а не избори. Политиците трябва да пренебрегнем някои неща, за да може да се създаде стабилно правителство. В политиката има принцип – подкрепата не се носи на тепсия, тя се търси. Ще обсъдим с колегите съвместно как да се подходи спрямо останалите политически сили“, каза още той.

„Това, което ме притеснява и го казвам като човек с опит, е че имам чувство, че в тази пленарна зала прехвърчат светкавици, толкова много злоба се лее от различните страни, а сме изпратени там, за да вършим работа. Злобата е тежко контрапродуктивна“, заяви Атанасов.

Попитан какво ще правят, ако получат третия мандат, той заяви, че не може да се сложи каруцата пред коня и не трябва да се отива толкова напред. „Сега говорим за втория мандат. Ако получим мандат – ще търсим подкрепа, каза Атанас Атанасов.

По думите му ДПС са имали сериозно кадруване в кабинета „Габровски“.

По публикацията работи: Венета Николова