Любопитно

От какво да държим на разстояние котката си покрай наближаващите празници

Любимите ни пухкави котки вероятно ще се събудят коледната сутрин заобиколени от играчки и лакомства. Покрай празничния сезон обаче, има обаче предмети, които е по добре да избягваме да бъдат в близост до тях. 

Ако имате котка, хаосът с опаковъчна хартия вероятно също ще бъде на дневен ред. Но не всичко е забавление и игри, тъй като празничният сезон крие рискове за котките. Предмети, които са напълно безвредни за хората, могат да бъдат опасни за котките – от храна до декорации – така че е важно да сте наясно.

Никой не иска спешно пътуване до ветеринарите по това време на годината и мисълта, че нещо се случва с любимия ви домашен любимец, е достатъчна, за да попречи на всякакви празненства. Избягвайте изобщо да използвате тези предмети – или се уверете, че котката ви няма достъп до тях тази Коледа, пишат от Metro.co

Освен факта, че котката ви може да е склонна да се покатери на коледната ви елха, трябва да имате предвид още няколко неща. Маслата, произведени от някои истински дървета, са леко токсични и могат да раздразнят устата и стомаха на вашата котка, докато острите борови игли могат да причинят увреждане на корема на вашата котка, ако бъдат изядени. Направете проучване за подходящи за котки варианти и помислете за закупуване на един от сортовете без падане, за да сте в безопасност, както и редовното пускане на прахосмукачка около дървото, за да съберете всякакви иглички.

Освен това внимавайте, когато използвате торове или растителна храна, тъй като те могат да бъдат токсични за котките и да изтекат в тави за поливане. Независимо дали избирате истинско или изкуствено дърво, уверете се, че вашето дърво е в здрава основа и е добре обезопасено, трябва да избегнете всякакви инциденти с падане.

„Декорациите за дърво могат да изглеждат точно като котешки играчки и ако бъдат погълнати или счупени, могат да причинят нараняване на вашия домашен любимец“, добавят експертите. Редица коледни храни са токсични за котките, включително лук (и сос от лук), чесън, стафиди, грозде, шоколад, алкохол.

„Имахме случаи в нашите болници на котки, които са яли пияни коледни сладкиши и са попивали разляти сладки алкохолни напитки“.

По публикацията работи: Велислава Велева

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Редакция Нова Вест

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 4 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 10 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца