Зеленски: Путин много обича живота. Не е готов да използва ядрено оръжие, защото го е страх

150

Държавният глава на Украйна смята, че вероятността руският му колега Путин да прибегне към ядрено оръжие, е малка, тъй като той много обичал живота и се страхувал от смъртта

Украинският президент Володимир Зеленски смята, че е малко вероятно Владимир Путин да прибегне до ядрени оръжия срещу Украйна, тъй като „се страхува от смъртта и обича живота“. Държавният глава на защитаващата се от Русия страна сподели това в интервю за ТВ водещия и комик Дейвид Летърман за неговото предаване по Netflix „Моят следващ гост“.

„Видях го и видях желанието му да живее – той много обича живота“, каза Зеленски за Путин.

„Той дори седи на дълга маса, тъй като се страхува да не хване COVID или нещо друго“, заяви украинският президент с препратка към масата за разговори с официални лица на руския диктатор, станала известна с посещението на Еманюел Макрон в Москва.

„Не съм сигурен дали е готов да използва ядрено оръжие. Защото разбира, че ако го направи, всяка държава може да предприеме следващ ход лично срещу него“, смята Зеленски.

Интервюто бе записано в киевското метро заради постоянната заплаха от руски удари по столицата. В превюто Летърман показа как стига до Киев и как влиза в подземията, където има два стола и разположени камери, след което в кадър влиза Володимир Зеленски.

По публикацията работи: Пламена Сутева