Николай Габровски: Убеден съм че съставът, който предлагам е способен да преведе България през кризата (ВИДЕО)

259

Проф. Габровски представи пред президентската администрация проектокабинета, който ще бъде гласуван в сряда. Също така изрази надежда, че представените от него лица могат да се справят с кризите като инфлация безработица и темата свързана с Шенген. 

 

През изминалата седмица проф. Габровски проведе срещи с парламентарно представените групи за подкрепа на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.

„Да тръгнем заедно по общите цели и да изведе България от кризата, в която се намира. Убеден съм че състава, който предлагам могат да постигнат тези резултати. Всички имена тук са много добре познати в своите професионални среди и са с изградена професионална кариера, работили са на високи постове и могат бързо да заработят ефективно гласуване за проблеми като бюджета, стабилизиране на цените и инфлацията, темата свързана с Шенген, планът за възстановяване и устойчивост и други.“,добави проф. Габровски.

„Бих искам да заявя, че както и предния път моя основна цел ще е да се деескалира напрежението и да се влезе в един нормален тон на разговор между политическите сили и да тръгнем заедно по основните цели за избягване на кризата.“