Проучване: 70% от американците не искат Байдън да се кандидатира отново за президент

112

Това сочат данните от проведено икономическо проучване на CNBC. Излиза, че общото одобрение на американския държавен глава е спаднало до 41% от 46%.

Според 70% от американците президентът на САЩ Джо Байдън не трябва да се кандидатира за преизбиране през 2024 г., предаде Анадолската агенция, позовавайки се на ново проучване, съобщава БГНЕС.

Общоамериканското икономическо проучване на CNBC установи, че 57% от демократите смятат, че Байдън не трябва да се кандидатира за президент, както и 86% от републиканците и 66% от независимите.

Общото одобрение на президента е спаднало до 41% от 46% в проучването от октомври, а неодобрението му е нараснало до 54% от 50%.

Само 14% от анкетираните смятат, че икономиката е „добра или отлична“, а рейтингът на Байдън по отношение на икономиката е спаднал от 40% на 38%, показва проучването.

То установи също, че 61% от обществеността смята, че бившият президент Доналд Тръмп не трябва да се бори за президентския пост. От анкетираните 88% са демократи, 37% – републиканци, а 61% са независими.

По публикацията работи: Пламена Сутева