Как най-лесно да изберем идеалния подарък за Коледа за нашето дете?

47

Родителите са склонни доста да се постараят, за да направят Коледата вълшебна за децата си. Въпреки щедростта и добрите си намерения обаче, мнозина прекаляват с подаръците и могат да съжалят за огромното количество (да не говорим за разходите) на прекомерното си пазаруване.

А пренасищането с подаръци отвлича вниманието на децата от красотата и индивидуалността на всеки един, както и от духа на празника. Затова, когато съставяте списъка си тази година, не забравяйте да го проверите два пъти и се стремете към качество, а не към количество. Ето няколко идеи, с които да опростите подаръците за децата си, без да ги лишавате от коледната магия.

Изберете тема

Може би ви предстои пътуване или децата ви са развили определен интерес напоследък. Изборът на тема, върху която да съсредоточите подаръците си, може да ви помогне да стесните избора си и да гарантирате смислени и полезни подаръци, на които всички да се радват. Използвайте отделна тема за всяко дете, или такава, която би била подходяща за интересите на цялото семейство.

Преживявания вместо предмети

Мислите да резервирате семейно приключение? Направете това вашият коледен подарък. Курсове за нови умения, билети за тематични паркове, кино, театър или музей – подобни подаръци, особено когато са насочени към индивидуалните интереси на детето, са вълнуващи за изпълнение. Те няма да добавят безпорядък в дома ви, а и предлагат нещо, което да очаквате с нетърпение, на което да се наслаждавате и което да помните цял живот.

Едно голямо вместо много малки

Вместо милион малки играчки, които да отваряте през цялата коледна сутрин, изберете един голям подарък. Да се насладите на дълготрайната удовлетвореност от един-единствен специален подарък е много по-добре, отколкото на бързо угасващата радост на множество, но по-малко значими предмети. Намалете количеството и направете един голям подарък.

Инструменти, пособия и материали

Днешните деца са задоволени откъм играчки до степен на пренасищане. Вместо да увеличавате купчината, подарете инструменти, които те могат да използват, за да създават и изпълняват различни неща. Художествени пособия, шивашки материали, прибори за изследване на природата, принадлежности за дървообработване, спортно оборудване, музикални инструменти – насочете се към дейностите, които вълнуват децата ви и им подарете всичко, което им е необходимо, за да вършат своите любими занимания.

Непреходно качество

Когато пазарувате за най-малките, може би е време да подсигурите основните пособия за качествени развиващи и образователни игри. Дървени конструктори, красиви кукли, кухня за игра, топки за скачане, превозни средства или къща за кукли са примери за играчки, които насърчават активната игра и въображението на децата ви. Търсете играчки, които не са произведени в Китай и изберете един или два артикула с възможно най-високото качество.

Книги

Коледа е чудесно време да добавите качествени книги към библиотеката на детето си. Снабдете се с вечни и класически произведения, на които са се наслаждавали поколения наред.

Когато се съмнявате

Може би сте чували максимата: „Нещо, което искат, нещо, от което се нуждаят, нещо, което да облекат, и нещо, което да прочетат“. Това просто правило може да бъде полезно напомняне да не прекалявате с коледното пазаруване за децата, да заложите на семплите подаръци и да поддържате фокуса върху истинското значение на сезона.