Жена е застрашена от затвор – Бомбардирала бившия си с 1000 СМС-а дневно

254

Жена е изправена пред възможността да влезе в затвор, след като бомбардира бившия си приятел с над 1000 текстови съобщения за седмица, молейки го да се съберат отново. Той е бил постоянно бомбардиран с около 100 до 150 пропуснати повиквания на ден.

28-годишната Мишел Фелтън се обаждала и изпращала съобщения на Райън Харли до 150 пъти на ден след раздялата им. Сред стотиците текстове, които Фелтън пише са: „Защо не говориш с мен? Обичам те. Ще се срещнем ли тази вечер? Излизаме ли? Тогава мъжът се обадил на полицията, а тя започнала да оставя подаръци на прага на дома, който той споделя с майка си в Елсмиър Порт, Чешир. Той казал на служителите: „Просто искам това да изчезне и всичко да спре. Просто ми се иска да сложа край на всичко.

Харли – тероризираният с обаждания и СМС мъж обвини Фелтън, че го е контролирал през цялата им 21-месечна връзка, съобщи днес магистратският съд в Честър.

Тя признава за тормоз, след като признанието й за невинна за принудително поведение беше прието от прокурорите. Очакват я до шест месеца зад решетките.

Двойката започнала да се среща през май 2020 г., но се раздели през февруари, след като Фелтън ритна Харли в слабините и Харли случайно счупи пръста й в знак на отмъщение, пишат от Metro.co

Адвокатът на Фелтън Питър Барнет каза, че между тях непрекъснато е имало люти спорове. Барнет каза: „Те се събудиха сутринта, след което се скараха. Той гледаше видеоклипове на телефона си и тя каза, че иска да прекара време с него. Имало и агресия при свадите между двамата.

Харли прекара следващите пет дни до Фелтън, докато подутият й пръст зарасна. Тя не можеше да работи заради нараняването в продължение на един месец, добави Барнет.

„Имаше буквално стотици и стотици и стотици съобщения между 15 и 26 февруари тази година.“,казва потърпевшият. „Това стана токсично. Просто ме остави. Имам нужда от няколко седмици.“,предупреждавал е той. „Имаше много много любовни съобщения, с любовни сърца, но те бяха вечни. В даден момент има промяна в тона, но повечето са съобщения от любовен тип и „Защо не говориш с мен?“

Магистратите отложиха делото. Фелтън ще се яви пред магистратския съд на Уорингтън на 6 януари за произнасяне на присъдата. Забранено й е да контактува с Харли или майка му Джейн.

Председателят на съдебния състав Иън Уилямс каза: „Разгледахме въпроса и вземаме предвид доказателствата, представени от името на прокуратурата, и по-специално дължината и обхвата на текстовите съобщения и телефонните обаждания, проведени през периода. Освен това взехме под внимание казаното от г-н Барнет. Смятаме, че докладите за пробация са необходими.“,добавя още той.

По публикацията работи: Велислава Велева