Баба Янка – участничка в Стани Богат разчувства цяла България с трогателната си история (ВИДЕО)

269

Много емоционален беше епизодът на „Стани богат“ снощи. Участничка беше Баба Янка която трогна зрителите със своята история както и с доста добри познания в различни области. Тя сподели че е загубила сина си, но те са решили да дарят неговите органи и да спасят друг човешки живот. Това нейно откровение беше едно от най-емоционалните в шоуто като цяло.

„Бабо Янке, това е може би най-силното послание, което сме имали в „Стани богат“- с тези думи се обърна водещият Михаил Билалов в края на участието на Янка Морчева от великотърновското село Леденик. Възрастната жена, която е била организатор на читалищната дейност и библиотекар в селото, спечели 3000 лева от предаването за знания. Това, което със сигурност разчувства силно всички, гледали епизода, обаче, бе тъжният разказ, с който тя разкри за какво ще похарчи сумата.

„Сега, искам да те попитам – ти си дошла днес с мисия при нас. Дойде време да ни я разкриеш“, каза Билалов.

„Първо, да благодаря на публиката за помощта ѝ. Тази година на 8 март дъщеря ми очакваше от сина си да ѝ донесе някакво цвете. Но още на 7-ми ѝ се обадиха от болницата, че е с мозъчна смърт. Някой беше помогнал на Тошко, който беше на 21 години, да напусне живота. Но ние решихме да го направим ангелче и подарихме органите му, които спасиха трима българи, дадоха им живот“, започна тя, а водещият и публиката веднага я аплодираха.

Повече от нейното вдъхновяващо участие, вижте във видеото: