Осъждат компания на Тръмп, заради 15-годишна престъпна схема

45

Коппания на Тръмп, която управлява хотели, голф игрища и други недвижими имоти по целия свят – беше призната за виновна за плащане на лични разходи на топ мениджъри, включително бившия главен финансов директор Алън Уайселберг, и издаване на чекове за бонуси към тях като на независими изпълнители.

Компанията за недвижими имоти на Доналд Тръмп снощи беше осъдена за осъществяване на 15-годишна престъпна схема за измама на данъчните власти в САЩ. Тя е изправена пред глоби до 1,6 милиона долара, след като беше осъдена по всички обвинения, включително планове за измама на данъчните власти, конспирация и фалшифициране на бизнес записи. Тръмп не е обвинен по случая.

Съдът постанови, че на „Организацията Тръмп“, която управлява хотели, голф игрища и други недвижими имоти по целия свят – ще бъдат наложени глоби. Точният размер ще бъде определен на 13 януари от съдията, наблюдаващ процеса в съда в щата Ню Йорк. Компанията не се признава за виновна. Самият Тръмп не е обвиняем по делото, пишат от reuters.

Въпреки че не се очаква глобата да бъде съществена за компания с размерите на „Организацията Тръмп“, присъдата може да усложни способността ѝ да извършва стопанска дейност, като изплаши кредитори и партньори.

Делото беше съсредоточено върху обвинения, че компанията е плащала лични разходи на топ мениджъри като безплатни наеми и лизинги за автомобили, без да отчита приходите и им е изплащала бонуси, сякаш са били независими изпълнители.

По публикацията работи: Велислава Велева