Ендокринолог с препоръка за това какви варианти на гарнитура да изберем

68

Най-често хората използват за гарнитура ориз, картофи или тестени изделия като основа за ястия. Те обаче съдържат твърде много прости въглехидрати и лекарите съветват да ги замените със зеленчуци.

Според доктора на медицинските науки, ендокринолога Зухра Павлова, оризът, картофите и макароните не трябва да се считат за вредна храна. Просто с тях е доста лесно да напълнеете, което означава, че количеството на такава гарнитура трябва да бъде намалено. Зеленчуците без скорбяла могат да бъдат отличен заместител на тях, посъветва лекарят в своя TG канал.

На първо място, трябва да помислите за гарнитура от всякакъв вид зеле, тиква, тиквички и боб. Освен това всичко това може да се консумира под формата на свежа салата, варено или поширано, пишат от Rambler.ru

Ендокринологът смята комбинацията от краставици и домати за идеална гарнитура. В същото време тя предупреди срещу цвеклото и морковите, тъй като съдържат твърде много захар. Ако е възможно, не изпускайте от поглед изключително здравословните аспержи. Лекарят напомня, че с увеличаване на броя на зеленчуците в диетата не трябва да забравяте за достатъчно количество вода. Тези храни са с високо съдържание на фибри, което изисква течност. В противен случай храносмилателната система ще започне да изтегля вода от тялото.

По публикацията работи: Велислава Велева