Христо Стоичков с трогателно обръщение към краля на футбола Пеле (СНИМКА)

660

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков се присъедини към подкрепата, която изразяват много хора по целия свят към футболната легенда Пеле. Той сподели че е благодарен на Господ за това, че го е срещнал с него. Припомняме ви, че от „Медия Нова Вест“ отразихме случая със здравословното състояние на бразилската легенда .

По думите на Стоичков, Пеле е неговото вдъхновение за голове. „Благодарен съм на Господ, че ме запозна с Пеле! Сега се моля да му даде сили да спечели битката с болестта!“, написа Стоичков.

По спешност: Кралят на футбола Пеле е приет в болница в тежко състояние

„Златната топка“ на България от 1994-а година обяви, че Пеле винаги е бил мотивация да бележи голове и му пожела да спечели битката с коварната болест.

„Във футболното царство Краля винаги ще е един! Моето вдъхновение да вкарвам голове!“, пише Стоичков от страницата си във Фейсбук.

През уикенда Пеле обяви, че се чувства „силен“ и следва лечението си. Съобщението на легендарния бразилец в Инстаграм идва в отговор на многобройните опасения за здравето му, изразени през последните дни.

Бразилското издание Фоля написа, че химиотерапията на бившия нападател и трикратен световен шампион за лечение на рак на дебелото черво е била спряна. Актуализация на състоянието му от лекарите в болницата в Сао Пауло представи доста по-положителна картина. Бразилецът е в болница от вторник и докторите потвърдиха, че е стабилен и реагира добре на лечението.

 

По публикацията работи:Велислава Велева