Кой ще бъде премиерът на ГЕРБ? Решава се днес при връчване на първия мандат от президента

55

Днес президентът Румен Радев ще връчи първи проучвателен мандат за съставяне на правителство на ГЕРБ-СДС. Президентът вече обясни, че бави процедурата с тази цел партиите да намерят консенсус за формиране на стабилно мнозинство.

Ще го получи най-голямата парламентарна група в 48 НС – тази на ГЕРБ-СДС
Президентът Румен Радев ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарна група в 48 НС – тази на ГЕРБ-СДС. Държавният глава ще връчи проучвателния мандат на техен кандидат за министър-председател в 10:00 часа. Часове преди връчването на първия мандат – Бойко Борисов очерта два варианта за премиер – единият е лидерът на партията да заеме поста, а вторият вариант е да се излъчи неутрална фигура за премиер, за да има стабилност.

И за да не се окажем на избори в средата на зимата.
Бойко Борисов обяви, че ще предложат правителство от експерти и обеща партията да търси диалог с всички парламентарни формации.Борисов вчера обяви, че той самият е най-подходящият избор за справяне с кризата.

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер има една седмица за съставяне на правителство. Ако не успее – вторият мандат ще бъде връчен на „Продължаваме промяната“.

По публикацията работи:Велислава Велева