Петима мъже отвлякоха жена в наше село: Установиха кои са

414

Престъпното деяние е извършено от петима мъже с кола във врачанското село Алтимир на 26 ноември. Жената е на 31 години. Петимата извършители са установени. Единият от тях е с мярка за неотклонение „задържане под стража“, а съучастниците му – са привлечени към наказателна отговорност и с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа. Внесени са искания в съда.

Окръжна прокуратура – Враца привлече в качеството на обвиняеми и задържа извършители на отвличане на жена в с. Алтимир

На 26 ноември в с. Алтимир, област Враца, била отвлечена 31-годишна жена.

По първоначални данни деянието е извършено от петима мъже и с използване на автомобил.

Незабавно под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Враца са били предприети активни действия по разкриване на престъплението – разпити на свидетели, претърсвания и изземвания, в резултат на което пострадалата е била открита.

Извършителите на престъплението са установени – Д.В. (на 44 години), Цв.И. (на 29 години), К.И. (на 34 години), С.Д. (на 25 години), Б.Н. (на 60 години).

По искане на Окръжна прокуратура привлеченият в качеството на обвиняем Д.В. е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Неговите съучастници – Цв.И., К.И., С.Д, са привлечени към наказателна отговорност и с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа. В съда са внесени искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ и „домашен арест“.

Продължават действията по разследването, както и издирването на Б.Н. от органите на МВР.