Десислава Атанасова: Не сме превърнали машините в принтери

61

Това коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Десислава Атанасова. Тя посочи и това, че ако 99% от избирателите искат да гласуват с машини, а 1%- с хартиени бюлетини, няма защо да им се отнема това право и да бъдат изключвани от изборния процес

„Няма да има тройна работа, не сме превърнали машините в принтери. В момента се отпечатват толкова бюлетини, колкото са избирателите. С бюлетини се гласува във всички секции с под 300 избиратели – бюлетините там не са си тръгвали. Машините остават. Флаш паметта, на която ще се записват данните ще съществува“.

Това заяви пред bTV председателят на Парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание Десислава Атанасова.

„Нямаме уважение към практики на „Продължаваме промяната“ – с лъжи и манипулации да нагнетяват обществено напрежение по темата с Изборния кодекс“, посочи тя.

„Представете си, че 99% от българите искат да гласуват с машина и ще го направят, а 1%, който ще гласува с хартия – защо трябва да им отнемаме възможността да участват в изборния процес“, допълни председателят на ГЕРБ в парламента.

Според нея получилият се сблъсък създава риск от намаляване на избирателната активност.

„Ние, когато осигурихме средства за закупуване на тези машини, сме го направили с една цел – доверието в изборите да е високо. Сега се оказва, че фактите, машините, кодовете и флашките стават разменна монета между партиите“, каза още Атанасова.

По публикацията работи: Пламена Сутева