ПП и ДБ организират протест пред парламента, за да не бъде върната България десетилетия назад

348

Протестът ще бъде под надслов „За честни и свободни избори!“. Според „Продължаваме Промяната ГЕРБ, ДПС и БСП са твърдо решени да върнат хартиените бюлетини, като по този начин биха прегазили окончателно Изборния процес и биха върнали България десетилетия назад

От „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ организират нов протест пред парламента, а причината са промените в Изборния кодекс. Той е насрочен за днес в 18:30 пред Народното събрание и е под надслов „За честни и свободни избори!“.

„Цяла нощ, на всяка цена! Хартиената коалиция току-що реши парламентът да заседава, докато не приеме окончателно промените в Изборния кодекс. ГЕРБ, ДПС и БСП са твърдо решени да върнат хартията и да прегазят окончателно Изборния процес, да ни върнат страната ни десетилетия назад. Твърдо решени са това да стане още днес“, се казва в позиция на „Продължаваме промяната“ до медиите.

„Ние обаче няма да се примирим това да стане тихо и по тъмно. Гражданите са последната преграда пред „Хартиената коалиция“. Ще ги осветлим и ще покажем непримиримата си воля за честни и свободни избори“, подчертават от „Продължаваме промяната“.

“Щеше да има дебат, щеше да има парламентарна комисия, щеше да има изслушване на всички аргументи – не го видяхме. Решили са днес да прокарат това, което са си наумили – да скрепят своя съюз с връщането на хартиената бюлетина. Ако гражданите искат да ни подкрепят, денят е днес“, заяви съпредседателят на ДБ Христо Иванов.

По публикацията работи: Пламена Сутева