От Стокхолм: Полицията залови близо половин тон наркотични вещества

88

Трима бяха заподозрени, а след това и арестувани. Към момента останалата информация е, че полицаите са претърсили къща по друг случай, но именно това им разследване ги е довело до склад в жилищен комплекс, където са открили наркотиците

Шведската полиция е иззела около 500 килограма наркотици в Стокхолм, чиято обща стойност на улицата е около 80 милиона крони (7,6 милиона долара), съобщи Асошиейтед прес, цитирайки властите.

Арестувани са били трима мъже по подозрение в тежки престъпления, свързани с наркотици, във връзка със съботната акция в Тиресо, южно от шведската столица.

От полицията съобщиха, че са претърсили на къща по друг случай. Това разследване довело служителите до адрес в Тиресо, където в склад в жилищна сграда е открито голямото количество наркотици.

„Това е много мащабно изземане“, заяви Сузане Викланд, заместник-началничка на полицията в Стокхолм, като нарече конфискацията на 260 кг амфетамин най-голямото изземане на наркотик до момента в района на столицата.

Не беше предоставена допълнителна информация.

Миналия месец полицията в Стокхолм задържа 21 души и иззе кокаин и канабис с улична стойност между 50 и 100 млн. крони, както и седем единици оръжие.

Викланд заяви, че това е резултат от „активна работа през по-продължителен период“, и добави, че търговията с наркотици е „голяма и финансира сериозна организирана престъпност“.

По публикацията работи: Силвана Димитрова