Рекорд: В Испания заловиха пратка с 5,6 тона кокаин

blank
Снимка: Pixabay

„Находката“ е открита на пристанището в град Валенсия, като общата стойност на наркотика е 340 милиона евро. Още в началото на 2021 година е стартирало разследване по подозрение за трафик на дрога към Европа.

Испанската полиция е заловила пратка с 5,6 тона кокаин на стойност над 340 милиона евро на пристанището в град Валенсия, предаде Франс прес, цитирана от БТА. Това е рекорд за страната за последните 4 години.

Служителите на реда са открили наркотика в контейнер, пристигнал от Южна Америка в едно от основните европейски пристанища на Средиземно море, заявиха от министерството на вътрешните работи на Испания.

Още в началото на миналата година е започнато разследване по подозрение за трафик на дрога към Европа от престъпна организация под прикритието на внос на плодове и зеленчуци.

Към момента няма задържани лица и разследването продължава, съобщава полицията. Властите не уточниха кога е проведена операцията и коя е държавата, от която е дошъл контейнерът.

Тази новина идва дни, след като Европол заедно с властите на шест държави, включително Испания, предприе акция по разбиването на мащабен наркократел.

По публикацията работи: Пламена Сутева