Експлозия в религиозно училище в афганистански град отне живота на 21 души

66

Ранените са поне 24, а загиналите над 20. От самия момент има и видео, на което се виждат лицата на уплашените хора. Стана ясно, че инцидентът е станал по време на обедната молитва в сградата на училището

Броят на загиналите при експлозията вчера в религиозно училище в северния афганистански град Айбак нарасна до 21 души, а поне 24 са ранени, предаде ДПА, позовавайки се на местни власти.

Представители на управляващите в страната талибани казаха, че инцидентът е станал по време на обедната молитва в училището.

Във видео, което беше широко споделено в социалните мрежи след случая, се виждат паднали парчета от тавана и разстроени хора, които преминават покрай безжизнени тела. Достоверността на видеото обаче не може да бъде потвърдена от независими източници.

Въпреки че причината за взрива е все още неизвестна, има спекулации, че експлозията може да е резултат от нападение. Нападенията на бойци от групировката „Ислямска държава“ са чести, откакто фундаменталистките талибани поеха контрола над страната през август миналата година.

По публикацията работи: Силвана Димитрова