Първанов: Имаме едно предложение

236

Бившият президент на България Георги Първанов предложи напусналите БСП да подадат молба, с която да се върнат в партията. Желанието на Първанов е да се сформира силна коалиция.

„Имаме едно предложение, не казвам неприлично предложение – напусналите БСП да подадем молба и да се върнем в партията. Едва ли трябва да ви убеждавам, че през годините съм преживявал всичко, което става в любимата БСП”.

Това каза Георги Първанов на форум за политическо обединение, предварително обявено като нов ляв проект. Сред поканените на него са лидерите на партия АБВ, „Изправи се.БГ”, „Движение 21” и други, предава Нова.

Той припомни, че на 7 януари 2014 г., с решение на Националния съвет на левицата, са били изключени от формацията. „Сега, когато искаме да бъдем заедно, надявам се желанието отсреща да е искрено. Дайте да се съберем по пътя, дайте да не се събираме силово”, апелира президентът (2002 – 2012 г.).

Първанов поиска да бъде сформирана силна коалиция, която да залага на взаимното уважение. Самият той посочи, че няма лични претенции, а единственото му желание е да се направи качествен нов политически субект, който да е работещ, печеливш и перспективен.

По публикацията работи: Пламена Сутева