Недостигът ето на кой витамин може да причини главоболие и мигрена

659

Магнезият е един от най – жизненоважните минерали в човешкото тяло. Има случаи обаче, когато неговият дифицит може да доведе до негативни последици за здравословното ни състояние. Част от тях могат да бъдат свързани с мигрената и главоболието.

Магнезият участва в повече от 300 ензимни реакции в организма. Въпреки че магнезият, който е от жизненоважно значение, е четвъртият най-разпространен минерал в човешкото тяло, неговият дефицит е често срещан в обществото. Тъй като тялото не произвежда този минерал сам, той трябва да се приема чрез храната и, ако е необходимо, добавки. Намаляването на магнезия е много важен проблем и в този случай е необходима навременна добавка. Когато магнезият, който е в основата на развитието на мозъка и здравето на костите, се увеличи твърде много в тялото, особено бъбреците могат да бъдат увредени . Много е важно витаминът да присъства редовно в менюто ни, за да не се сблъскаме със здравословни проблеми и да не нарушите общата работоспособност на тялото.

Магнезият е четвъртият най-разпространен минерал в тялото ви, който играе роля в повече от 300 задачи в тялото (производство на енергия, протеини, производство на ДНК, контрол на кръвната захар и кръвното налягане, мускулно-скелетната система и др.)

Недостатъчният му прием носи сериозни рискове за здравето. Може да причини високо кръвно налягане, сърдечни заболявания, диабет, болест на Алцхаймер и проблеми със съня, пишат от Haberturk.com.

Важното е да включим в  менюто си богати на магнезий храни. Сред тях са: спанак,броколи, див лук, мента и босилек, сурови бадеми, лешници,тиквени семена,авокадо,тъмен шоколад. Киселото мляко също е добър източник на магнезий.

Около 30 грама сурови бадеми осигуряват 20 процента от дневния прием на магнезий на възрастен.

По публикацията работи: Велислава Велева