В навечерието на Коледа: Пожар остави без дом семейство с деца на 4 и 11 години

129

Голям пожар унищожи къщата на младо семейство от село Синитово, Пазарджишко. От техния дом са останали само обгорени стени. Мястото вече се разчиства, но за възстановяването на къщата са нужни много средства. Вече има организирана дарителска кампания.

Голям пожар остави без дом младо семейство и двете им деца на 4 и 11 години в навечерието на Коледа. От хубавата доскоро къща на семейство Трифонови от пазарджишкото село Синитово са останали само обгорени стени. Кметството и техни приятели вече разчистват пострадалия имот, но за възстановяването му ще са нужни много пари и материали, затова е организирана дарителска кампания.

Пожарът избухва на 25 ноември, пише Дарик. При инцидента са пострадали 37-годишния баща и по-голямото момченце, което е на 11 години. И двамата са приети в Клиниката по изгаряния към Университетската болница “Свети Георги“ в Пловдив. С риск за живота си мъжът успява да измъкне от пламъците двамата си синове. Домът им обаче е унищожен заедно с всичко, което са имали.

Роднини са готови да приемат пострадалото семейство, имат дрехи. Нужна е обаче помощ за възстановяване на сградата. Община Пазарджик и кметството са осигурили дървен материал. Необходими са още строителни материали, както и хора, които да помогнат с труд за ремонта на къщата. След като тя отново бъде покрита, ще се търсят мебели, уреди, вещи от първа необходимост.

Семейство Трифонови нямат възможност сами да се справят с последиците от пожара, затова от кметството в Синотово призоваха добри хора да им подадат ръка в този толкова труден момент.

Банковата сметка, по която се набират дарения, е:

BG31FINV91501014792810

Титуляр – Любка Трифонова.