Слави Трифонов към македонците: Вие сте българи, а огромна част от вас мразят България

85

Лидерът на ИТН Слави Трифонов се обърна с Фейсбук публикация към „хората, които живеят на територията на РСМ и говорят български“. Той посочи, че колкото и да палят и да стрелят, това няма да промени факта, че са българи.

Ето какво написа Слави Трифонов в социалната мрежа:

„Уважаеми хора, които живеете на територията на Република Северна Македония и говорите български. Не знам как да ви наричам. Вие сте българи, а огромната част от вас мразят България. Харесва ви да ви наричат македонци, но македонците са част от Древна Гърция и вие нямате абсолютно нищо общо с тях.

В момента сте северномакедонци, но това пък ви дразни, понеже ви принудиха да се казвате така. Да не говорим, че една голяма част от вас са албанци. Така че съм доста объркан как да се обърна към вас.

Затова ви нарекох хора, които живеете на територията на Северна Македония и говорите български. Ама и тука бъркам. Вие твърдите, че говорите македонски, пък той си е български, в който няма “ъ”. Сложна работа. Затова ще се спра само на “уважаеми хора”. Вие знаете на кои точно говоря, а тия, на които говоря, знаят кой съм аз.

Днес се откри български културно-информационен център в Скопие. Гледах по телевизията, имаше толкова полиция, все едно очакваха да дойде възкръсналият Пабло Ескобар. А то някаква стаичка, в която няма нищо, но се казва Български културно-информационен център.

И какво ви притеснява толкова, бе хора? Какво ви притеснява от тия малки стаички, които носят името Борис Трети, Ванче Михайлов или Български културно-информационен център? Кое ви плаши толкова, че ги палите тия стаички, стреляте по тях и скоро очаквам да започнете да ги взривявате.

Ааа, колко съм задръстен – плаши ви и ви дразни това, че са български. Защо, бе хора? Нали българският парламент, от който зависеше старта за преговорите за влизането ви в Европейски съюз, в крайна сметка ви пусна. Нямате причина да ни мразите. Имате причина да сте ни благодарни, но вие не сте. И честно казано, докато не запишете българите в Конституцията си, не заслужавате никакви преговори с Европейския съюз.

И хора, колкото и да палите и да стреляте, няма да промените факта, че сте българи и рано или късно ще разберете смисъла на думата “смирение”.

А сега ще ви пусна една българска песен от многообразието на българския фолклор, която пея с огромна любов“.