Илин Димитров: Медиите говорят положително за страната и за Белоградчишките скали

25

Министърът на туризма – Илин Димитров шетовито подметна че милиардерът Илон Мъск ще може да си позволи дори да посети Велинград. По неговите думи той се е възползвал от възможността да се свърже с Мъск и да представи страната ни по този начин.

„Очакваме гости от Гърция, Сърбия, Турция. Министерството присъства на абсолютно всички борси, стоим много добре на пазара. Единственото нещо, което може да попречи на нашия зимен сезон, е да няма сняг“, заяви Димитров пред БНТ.

„В момента украинските бежанци са настанени по хотели и държавни бази. Към момента нови бежанци могат да бъдат настанявани в хотелите, но без да се плаща за тях. Ще администрираме програмата, докато съм министър или докато има средства за нея“, така служебният министър коментира казуса с украинските бежанци.

„Аз като министър нямаше как да не се възползвам от тази възможност и да не поканя Мъск. Всички медии говорят позитивно за България и за Белоградчишките скали. Поканили сме и създателите на играта, с която господин Мъск оприличи скалите. През България постоянно минават хора, които я харесват“, това заяви служебният министър на туризма Илин Димитров по повод поканата която министърът отправи към Илон Мъск наскоро.

Според него се очаква един добър сезон – между 5-10% по-добър от миналогодишния, а той беше рекорден.

„Успяхме да задържим едно много добро съотношение между цена и качество. Зимните ни курорти стоят много добре на фона на летните, тъй като войната се отрази лошо на тях“, каза министърът относно предстоящия зимен сезон.

По публикацията работи: Велислава Велева