След тормоза върху кучето Мечо: Предстои протест в защита на пострадали от насилие животни

129

Случаят с тормозеното куче Мечо, докарано от мъж в безпомощно състояние, предизвика широк отзвук сред обществеността. Тази трагична история предизвика организирането на протест пред Съдебната палата в петък.

Ще се състои протест пред Съдебната палата в петък в защита на пострадали от насилие животни. На този ден магистрати ще гледат мярката на 37-годишния мъж, който беше арестуван, заради проявена жестокост към кучето Мечо. Случаят предизвика широк отзвук сред обществеността.

Припомняме и това, че през уикенда от природозащитната организация Animal Rescue публикуваха видео, на което, по техни думи, се вижда как мъжът примамва друго куче, което е изчезнало. Събират се подписи за искане и този случай да бъде разследван.

„За Макс разбрахме случайно, докато се ровехме из видеозаписите и търсим какво се е случило реално с Мечо, всъщност се натъкнахме на видеото за Макс. Макс е бил друго куче, което е живеело в района, но за съжаление никой не го е виждал след нощта, в която е тръгнал след Шулев. Ако някой беше направил нещо по въпроса, може би, Макс и Мечо нямаше да пострадат. Престъплението си е престъпление и винаги трябва да бъде третирано като такова”, категорична е Пламена Дочева от Animal Rescue.