След мощния трус на остров Ява, стана ясно защо голяма част от жертвите са деца

153

Припомняме ви, че вчера смъртоносното земетресение разтърси Индонезия. Загинали са над 160 души. Ранените са стотици. Съобщава се за значителни разрушения. Болниците сигнализират за огромен брой пациенти с наранявания, с които не могат да се справят.

Много от загиналите и ранените при голямо земетресение на индонезийския остров Ява са деца, които са били на училище. Това съобщиха спасителите, които продължават да търсят оцелели под отломките, пише BBC.

14-годишният Апризал Муляди каза, че е попаднал в капан. „Стаята се срути и краката ми бяха затрупани под развалините“, сподели момчето. Той каза, че е бил изтеглен на безопасно място от приятеля си Зулфикар, който по-късно починал, след като бил затрупан от отломки.

Местната администрация съобщи, че броят на жертвите е нараснал до 252 души.

Земетресението с магнитуд 5,6 удари планински район в понеделник, причинявайки свлачища, които затрупаха цели села близо до град Чианджур в Западна Ява.

Жертвите бяха затрупани или хванати в капан, след като стени и покриви се срутиха. „Всичко се случи толкова бързо“, каза Апризал пред агенция АФП. Представител на Националната агенция за издирване и спасяване също потвърди, че много от загиналите са младежи.

„Повечето от жертвите са деца, защото в 13 часа те все още са били на училище“, каза Анри Алфианди.

По публикацията работи: Силвана Димитрова