Георги Гьоков: Не сме забравили за преизчисляването на пенсиите, целим да го реализираме

283

Председателят на Комисията по труда и социалната политика Георги Гьоков, заместник-председателят на Народното събрание и заместник-председател на БСП Кристиан Вигенин и народният представител от „БСП за България” Деян Дечев проведоха среща с общинската организация на партията в Димитровград. Тя беше част от десанта на националното ръководство на партията, които посетиха 7 града от област Хасково.

 

Георги Гьоков, Кристиан Вигенин и Деян Дечев участваха в множеството срещи на ръководство и депутати на БСП в област Хасково.

Депутатите запознаха димитровградските социалисти с предложенията на левицата за нов бюджет със силна социална насоченост, подкрепа за младите, работещите и пенсионерите. Беше коментирана и актуалната политическа обстановка.

„Предложение на БСП е от 1 януари 2023 г. да се уеднакви коефициентът на тежест на една осигурителна година, а от 1 юли – преизчисление на всички пенсии с осигурителен доход към 2021 г. Не сме забравили за това наше дългогодишно предложение и целим да го реализираме”, каза Гьоков за мярката на социалистите, насочена към пенсионерите и част от социалния пакет, който БСП ще предложи между първо и второ четене на закона за удължаване на сегашния бюджет.

Кристиан Вигенин запозна подробно присъстващите с концепцията за промени в Устава на партията, които целят организационно БСП да е в крак с времето. Той каза също, че вече са образувани работни групи за новата програма на левицата и подкани залата да сподели своите виждания и идеи по темата.

Местните социалисти благодариха на бившия министър на труда и социалната политика Георги Гьоков за добрата работа в редовния парламент и подкрепиха силния социален пакет, който левицата иска да реализира. Намерението на депутатите от БСП с внесения законопроект за смесено гласуване е да се даде шанс на повече хора да упражнят правото си на глас също срещна разбиране от членовете на димитровградската партийна организация.