Борисов: Ние нямаме спор с машините. Винаги сме поддържали машинното гласуване (ВИДЕО)

51

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира това, че спор с машините за гласуване няма. По негови думи проблемът е свързан с това, кое гарантира истинността на резултатите след гласуването. Борисов посочи, че депутатите следва да направят така, че резултатът, който излиза от машината като флашка, да бъде преброен със съответните листчета

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра парламентарната си група, за да раздаде задачи на депутатите си преди старта на пленарната седмица утре.

„Ние винаги сме поддържали машинното гласуване. Бърза работа нямаме, основната ни цел е направата на правителство, а не изборен кодекс за след 4 години“, заяви Борисов.

„Ние нямаме спор с машините. Имаме спор кое гарантира честността на изборите. Ние въведохме машините, ние бяхме промяната и гласувахме този Изборен кодекс. Всяка една дума сега не отговаря на истината. Оттук насетне в тази комисия депутатите трябва да направите така, че резултатът, който излиза от машината като флашка, да бъде преброен със съответните листчета“, добави лидерът на ГЕРБ.

„Трябва да бъдем максимално диалогични, защото ние сме въвели машините и ако има неразбирателства, трябва да бъдат изчистени в рамките на седмица-две. Има време, ние трябва да направим правителство.

„Машините са добри, хората или начинът след това, ето това трябва да се направи”, каза още Бойко Борисов.

„Нека да има преброителен център, свежи хора да преброят квитанциите и да напишат протокола. Максимално диалогично, защото ние сме носители на промяната. Най-лесно беше, щом са Борисовки, да ги махнем“, коментира той.

По думите му промените в Изборния кодекс може да се разгледат за 10-15 дни в бъдещата комисия.

Според лидера на ГЕРБ медиите не са отразили темата за „Джемокорп“, защото не е готино галениците им Кирил Петков и Асен Василев да бъдат разобличени по тази гигантска далавера.

„Имате много работа – спокоен тон. Проведете този разговор по различни плаващи мнозинства. Сега трябва да влязат и данъците за ресторантьорския бизнес, горивата, удължаването или нов бюджет, законите по Плана за възстановяване. В спокойна ситуация покажете и направете така, че да надградим Изборния кодекс, а не да се чувства някой ощетен“, призова Борисов.